Toerisme-online

 

Provincie Limburg

         

Limburg

In Limburg is alles net even anders dan in de rest van ons land. Het kleinschalige, heuvelachtige landschap, de Bourgondische sfeer, het carnaval en de eeuwenoude tradities: het draagt allemaal bij aan de charme die Limburg onmiskenbaar uitstraalt. Niet verwonderlijk dus dat ieder jaar weer vele toeristen naar onze zuidelijkste provincie trekken voor een dagje uit of een complete vakantie.

Limburg grenst over een lengte van 195 kilometer aan Duitsland. De westgrens en een deel van de zuidgrens van de provincie is over een lengte van 130 kilometer tevens de grens met Vlaanderen. In het zuiden grenst Limburg ook aan Wallonië. In het noorden grenst Limburg aan de provincies Noord-Brabant en voor een klein deel aan Gelderland. Op het smalste punt, bij Roosteren, vormt Limburg een slechts 6 kilometer brede wig tussen de beide buurlanden waarmee door de eeuwen heen nauwe maatschappelijke en economische betrekkingen hebben bestaan. Op het Drielandenpunt bij Vaals raken de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar. Limburg ligt van zuid tot noord langs de rivier de Maas, over een lengte van 160 kilometer. De rivier die een directe verbinding vormt met het havengebied van Rotterdam, heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de economische geschiedenis van Limburg. In Midden- en Noord-Limburg loopt de westgrens van de provincie gedeeltelijk door de Peel, ooit een hoogveengebied van 6.000 km2 dat een natuurlijke barrière vormde met westelijk Nederland. De Peel is nu grotendeels in cultuur gebracht.


Fietsvakantie in Limburg
Limburg is een fietsparadijs, daar hoeven we niemand meer van te overtuigen. Daar waar de Maas een natuurlijke grens vormt tussen België en Nederland, is het heerlijk fietsen langs romantische Maasdorpjes en door prachtige watergebieden met een bijzondere flora en founa. Water is vaak bepalend voor het uitzicht van een streek. Bovendien zijn Limburgers heel gastvrije mensen die bezoekers met open armen ontvangen. Of het nu om lands- of provinciegrenzen gaat, Limburg staat altijd garant voor een flinke dosis grenzeloos fietsplezier... meer info op Fietsrelax.nl

 

Drie dagen het goede leven met een zachte 'g'
Wat dacht u van een eigen slotgracht? Houdt u van een eigen Engelse tuin? En hoe kijkt u aan tegen een eigen oprijlaan? Tijdens dit arrangement leeft u drie dagen lang als een Limburgse landheer: u verblijft namelijk in een volledig gerestaureerd middeleeuwse kasteel in Noord-Limburg. Vanuit uw kasteel hebt u alle gelegenheid om de Bourgondische heerlijkheid van Limburg te ontdekken. Neemt u een kijkje in de oude bisschopsstad Roermond? Drinkt u een biertje bij de Hertog Jan-brouwerij? Ontdekt u het ‘witte stadje’ Thorn? Of gaat u even de grens over naar Duitsland.

Limburg
Voor een weekendje weg of een vakantie in eigen land leent zich de provincie Limburg, in het zuiden van Nederland, uitstekend.  De provincie staat bekend om de Bourgondische levensstijl en lekker eten. De provincie is zeer geschikt voor een autovakantie, hierdoor zijn alle mooie plaatsen makkelijk te bereiken. De hoofdstad van de provincie is Maastricht en in en om de hoofdstad is er van alles te beleven. Omdat het vlakbij de grens ligt van zowel België als Duitsland is een dagtrip naar deze landen zo gemaakt.

 

 

 

Hotels in Limburg

   

Vakantieparken in Limburg

   

 

Arcen: Rooland
Houthem St.Gerlach: De Geulvallei
Kerkrade: Kasteel Erenstein
Roermond: Bosrijk
Thorn: La Ville Blanche
Valkenburg: Hotel Valkenburg 
De Burghoeve 

 America: Het MeerdalLimburgse Peel
Arcen: Klein Vink - Park Arcen - Resort Arcen
Baarlo: De Berckt
Belfeld: Maasduinen
Bitterswijck: Roekenbosch
Brunssum: Brunssheim
Gulpen: Euverem
Herkenbosch: Elfenmeer
Reuver: De Lommerbergen
Roggel: De Leistert
Simpelveld: Simpelveld
Stramproy: 't Vosseven
Susteren: Hommelheide
Vaals: Hoog Vaals
Valkenburg: De Cauberg
Weert: Weerterbergen
  

 

 

Vakantieparken acties